Open+

Word Open+ lid en kom langs wanneer het jou past.

De bib is open van 10.00 tot 22.00 uur, ook op zon- en feestdagen!

Wat is Open+ ?

Erpe-Mere is trots om uit te pakken met dit unieke bibliotheekconcept. Met Open+ zijn er naast de bemande openingsuren, extra openingsuren zonder personeel. Tussen 10.00 en 22.00 uur kom je naar de bib wanneer het jou past. Dat is handig 's avonds, tijdens het weekend, in de zomervakantie of als je wilt studeren in de bib. Op die manier wordt de bib een beetje meer van iedereen.

Bij je bezoek tijdens deze uren is er geen personeel aanwezig en ook niet bereikbaar. Je moet dus zelf wel al een beetje “thuis” zijn in de bib om vlot van deze service gebruik te kunnen maken.

Wil je graag lid worden van Open+?

  • je bent lid van de bib
  • je bent ouder dan 16 jaar
  • je volgt een infosessie
  • je gaat akkoord en ondertekent het Open+ reglement
Lees het reglement

Openingsuren bibliotheek (sinds 1 juni 2022)

 Openingsuren bemande bib (donkerblauw) en Open+ (licht blauw)

uurrooster

 Ook op feest-en brugdagen kan je terecht in de bib via Open+ van 10.00 tot 22.00 uur (ongeacht de weekdag).

lijn

Infosessies Open+

Interesse in Open+ of wil je gewoon eens komen luisteren wat Open+ nu eigenlijk is? Deze infosessie is verblijvend en vindt plaats in de bib of Raadzaal (naast de bib). Een bibmedewerker legt het concept uit en toont concreet wat je moet weten als Open+ gebruiker. Nadien is er mogelijkheid om je in te schrijven als je overtuigd bent. Deze sessie duurt zo'n uurtje.

Schrijf je in via onderstaande link of via bibliotheek@erpe-mere.be of via 053 60 34 70.

Schrijf in

(toekomstige) Open+ infosessies

Wil je ook graag Open+ worden maar kan je niet aansluiten op de geplande data? Hieronder kan je je opgeven voor komende sessies.

open+ intypen
Inschrijven toekomstige Open+ sessie
lijn

Hoe Open+ gebruiken?

paneel open+

Scan je eID en geef je individuele pincode in om de buitendeur en de bibdeur te openen. Om de bibliotheek te verlaten, gebruik je de drukknoppen links aan de deuren.

Via de luidsprekers verneem je wanneer de bibliotheek gaat sluiten. Rond je bezoek af en verlaat de bibliotheek zo snel mogelijk. Alle lichten gaan uit, de deuren sluiten automatisch en het alarm treedt in werking. 

Probleem melden bij Open+

probleem melden

Signaleer een probleem via dit formulier. Je mag dit ook via bibliotheek@erpe-mere.be of telefonisch op weekdagen naar 053 60 34 70.

Kopies en prints

printen

Heb je een kopie of print gemaakt tijdens Open+? Geef dit door via dit formulier. Het bedrag zal de volgende werkdag op jouw account staan zodat je het in de bib (aan het zelfscantoestel) of online (via Mijn Bibliotheek) kan betalen.

Opgelet: staat er meer dan 5 euro open, dan heb je geen toegang meer tot Open+.