Jeugdboekenmaand

In maart vieren we de Jeugdboekenmaand. Vier mee en neem deel aan een van onze vele activiteiten!

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. We zullen hen tussen 1 en 31 maart op verschillende manieren in de kijker zetten. Lezen is een feest!: onder die noemer vieren we een maand lang!

Banner Jeugdboekenmaand 2021

Lager onderwijs

Schoolprogramma

Ga de uitdaging aan! Samenwerkingsverband BibArt daagt alle scholen uit om mee van lezen een feest te maken.

Wedstrijd

BibArt-uitdaging 6 - 9 jaar

Ga de uitdaging aan! Samenwerkingsverband BibArt daagt kinderen van 6 tot 9 jaar uit om mee van lezen een feest te maken.

Wedstrijd

BibArt-uitdaging 9 - 12 jaar

Ga de uitdaging aan! Samenwerkingsverband BibArt daagt kinderen van 9 tot 12 jaar uit om mee van lezen een feest te maken.

Verhalenwandeling

Digitaal vertelfeest op Steenberg

Loop je feestneus achterna met de verhalenwandeling van de bib! De hele maand maart kan je op Steenberg verschillende verhalen beluisteren. Een samenwerking van de bib en de academie van Erpe-Mere/Lede/Wichelen.

Meer info

Knutselen

Versier onze bib

We willen feestvlagjes op al onze ramen. Ben je in de bib? Ga naar de infobalie, vraag een raamstift en help mee de bib te versieren. Thuis meehelpen? Maak een vlagje en bezorg het aan de bib.

Aanvragen

jbm21

Themapakket 'jeugdboekenmaand'

Via de afhaaldienst (ophalen binnen en buiten de openingsuren) en bib-aan-huis kan je een themapakket aanvragen. Kies bij het formulier voor 'ik wil mij laten verrassen' en vervolgens voor 'jeugdboekenmaand'. Duid zeker de leeftijd aan en extra thema's kiezen mag. Naast de boeken (een selectie van de voorbije jeugdboekenmaanden) zit er in het pakket ook een klein cadeautje. Zo kan je thuis een echt leesfeestje beleven!

Aanvraag via afhaaldienst

Aanvraag via bib-aan-huis

Knutselen

Vouw een feesthoedje

Geen feest zonder feesthoed! Download het sjabloon om zelf een feesthoedje te vouwen. Doe net zoals de personages op de affiche en vier feest in stijl!

Knutselen

Kleurplaat

 Download de kleurplaat en geef je eigen invulling aan de spetterende affiche.

Boekentips