Livre
Néerlandais

Schoon genoeg

Stephan Pastis (auteur), Florus Van Rooijen (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Flip Fiasco (ik-figuur) is met zijn moeder en haar vriend op weg naar Frankrijk. Maar intussen moet hij onderzoeken wie het geld gestolen heeft van de goede doelenorganisatie Jip Jap. Flip verdenkt Maartje Muffin maar klopt dat wel? Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra subject
DET, Diefstal, humor, b jeugdafdeling
Titre
Schoon genoeg / [tekst en illustraties] Stephan Pastis
Auteur
Stephan Pastis
Traducteur
Florus Van Rooijen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sanitized for your protection
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2017
288 p. : ill.
ISBN
9789026141973 (hardback)

Commentaires

Flip Fiasco is samen met zijn moeder en haar vriend Piet Portier op weg naar Frankrijk. Flip, die directeur is van het detectivebureau Fiasco BV, heeft vlak voor de reis een belangrijke opdracht in de wacht gesleept. Hij moet onderzoeken wie het geld gestolen heeft dat bestemd is voor de goede doelenorganisatie Jip Jap. Flip verdenkt Maartje, de dochter van een vriendin van zijn moeder. Maar klopt dat wel? In dit verhaal is geen moment rust, het springt van actie naar actie. Een echte verhaallijn is er niet. De cartoons die op vrijwel elke pagina staan, maken het boek aantrekkelijker. De sfeer is grappig en veel kinderen zullen om dit verhaal moeten lachen. De eerste hoofdstukken bevatten hier en daar wat hoogdravende woorden. Desondanks is het verhaal flitsend en veel kinderen zullen genieten van de tekeningen en alle acties. Vierde deel in de serie* over Flip Fiasco, die geheel aansluit bij populaire series als die over Niek de Groot of Het leven van een loser. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Stephan Pastis

Stephan Thomas Pastis est un dessinateur américain de comic strips, né à San Marino en Californie le 16 janvier 1968.

Après avoir exercé le métier d'avocat, Pastis se lance dans le dessin de presse. Son comic strip Pearls Before Swine (en) est publié dans plus de 600 journaux à travers les États-Unis. Il est récompensé par la National Cartoonists Society en 2003 et 2006. Pastis est également l'auteur de Timmy Failure, une série d'albums illustrés pour enfants.

Biographie

Jeunesse et formation

Stephan Pastis grandit à San Marino en Californie. Souffrant de bronchite chronique durant son enfance, il reste souvent alité et commence à pratiquer le dessin lorsque sa mère lui achète des crayons …En lire plus sur Wikipedia