Livre
Néerlandais

De wolfshond van Rowan

Henry H. Neff (auteur)

De wolfshond van Rowan

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
De 12-jarige Max McDaniels wordt toegelaten op de Academie van Rowan, een geheime school voor kinderen met magische krachten. Een kwade macht ontvoert de leerlingen van de school. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra subject
magie, tovenaars, internaten, fantasy
Titre
De wolfshond van Rowan
Auteur
Henry H. Neff
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The hound of Rowan
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2008
413 p. : ill.
ISBN
9789048800247 (gebonden)

Commentaires

De Rowan Academie is een geheime school voor kinderen met magische krachten. Vroeger vond je deze scholen over de hele wereld, maar opgejaagd door het kwaad (Astaroth), zijn ze naar een verborgen plek verhuisd. Ze rekruteren jongeren die een magische vonk meedragen en leren hen omgaan met hun speciale krachten. En dat is maar goed ook, want Astaroth komt steeds dichterbij, en ze zullen hun krachten dan ook moeten bundelen om het kwaad te bestrijden.

Max McDaniëls wordt op een gewone dag voor de eerste keer gewaar dat hij bijzondere krachten heeft. In het museum raakt hij in de ban van een wandtapijt dat de 'Veeroof van Cuchùlain' weergeeft. Wat later krijgt hij bezoek van een van de wervers van Rowan, en na een aantal proeven, die hij met glans doorstaat, wordt hij er toegelaten.

Daar aangekomen blijkt meteen dat dit geen gewone school is: er zitten nl. kinderen uit alle delen van de wereld, met ieder zijn specifieke, bijzondere krachten. Ze krijgen bovendien ieder een k…Lire la suite
De 12-jarige Max McDaniels mag toelatingsexamen doen voor Academie van Rowan, een geheime school voor kinderen met magische krachten. Op deze school leren ze hoe ze met hun bijzondere gaven moeten omgaan en hoe ze zich moeten verdedigen tegen het kwaad: Astaroth, een geheimzinnige vijand, die steeds dichterbij lijkt te komen. Al snel blijkt dat Max een belangrijke rol speelt in de strijd tegen het kwaad. Een spannend eerste deel uit de serie 'Het magische wandtapijt'*, dat zeer sterke gelijkenis vertoont met de boeken over Harry Potter. Net als in de Potterserie wordt op magische wijze bepaald op welke kamer de leerlingen terechtkomen, iedere leerling heeft een bijzonder huisdier en er is een bijzonder voetbalspel waarin Max al snel uitblinkt. Voor wie nog niet genoeg heeft van toverscholen en uitverkoren jongens een aantrekkelijk, goedgeschreven verhaal, waarin ook nog een en ander over een oude mythe is verwerkt. Vanaf ca. 12 jaar.