Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ogen van een kind

De ouders van Pinkie zijn Duits. Maar ze verhuisden naar Nederland. Daar is Pinkie in 1940 geboren. Zij vindt oorlog heel gewoon, ze kent niets anders. Maar steeds vaker gebeuren er ongewone dingen. Waarom keert haar vader niet meer terug? Waarom mag je met sommige kinderen niet spelen? Waar brengt die Duitse soldaat haar moeder naartoe? Na vijf jaar stopt de oorlog en is het vrede. Maar het leven
Titel
De ogen van een kind
Auteur
Ingrid Vander Veken  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2017
1 cd
Speelduur
1:04
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Vrijdag
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Sirene, bommen en schuilkelder. Het zijn terugkerende woorden voor Pinkie, een in Nederland geboren meisje met Duitse ouders. Met kinderogen kijkt ze naar de wereld, zoals die er uitziet in de Tweede Wereldoorlog. Er gebeuren onbegrijpelijke dingen. Pinkies vader moet in het leger en verdwijnt, haar moeder helpt in het geheim Joodse mensen, wordt opgepakt en weer vrijgelaten. De honger in het laatste oorlogsjaar breekt vele wetten en na de bevrijding van Nederland is Pinkie zomaar een ‘moffenkind’. Niets zal meer hetzelfde zijn. Ontroerend en meeslepend verhaal, geschreven in heldere taal en korte zinnen. Jammer dat de hoofdstukken geen titels hebben en dat illustraties ontbreken. Doelgroep: laaggeletterde volwassenen.

Over Ingrid Vander Veken

Ingrid Vander Veken (Antwerpen, 1948) is een Vlaamse schrijfster.

Na theater en scenario’s maakte zij in 1991 haar prozadebuut met de bundel Tiramisu. Sindsdien publiceerde zij zowel romans en verhalen als kinderboeken en een dagboek. Als journaliste werkte zij voor diverse kranten en tijdschriften, in hoofdzaak als cultureel verslaggever. Daarnaast was zij columniste, onder meer voor het Radio 1-programma De Toestand is Hopeloos maar niet Ernstig en Knack Weekend.

Bibliografie

Volwassenen

  • 1991 Tiramusu (Houtekiet)
  • 1993 Cru Bourgeois (Houtekiet)
  • 1997 Papavers (Manteau)
  • 2004 Nieuwe mannen, nieuwe vrouwen (Manteau/Arena)
  • 2007 Dubbelspoor (Manteau/Meulenhoff)
  • 2009 Zestig. Een dagboek (Manteau/Meulenhoff)
  • 2011 Aankomen in Bali (De Bezige Bij Antwerpen)
  • 2016 Zwijgen (Uitgeverij Polis Antwerpen)
  • Lees verder op Wikipedia