Boek
Nederlands

Vuur & vijand

Henry H. Neff (auteur)
+1
Vuur & vijand
×
Vuur & vijand Vuur & vijand
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In een wereld vol trollen en kobolden heeft de demon Astaroth de macht. Alleen de magieschool Rowan is veilig – mits men niet aan het bewind tornt. Een onmogelijke taak voor Max en David, die het boek van Toth willen opsporen voor Astaroth dat doet.
Extra onderwerp
Demonen, tovenaars, fantasy
Titel
Vuur & vijand
Auteur
Henry H. Neff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fiend and the forge
Parallele titel
Vuur en vijand
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2011
524 p. : ill.
ISBN
9789048810154 (hardback)

Besprekingen

Max is zestien jaar geworden en helpt volop mee aan de wederopbouw van Rowan, nadat de plaats zes maanden eerder verwoest werd door de demon Astaroth. Max werd toen gedwongen het Boek van Thoth af te staan en daarmee de heerschappij van Astaroth te aanvaarden. Wanneer Prusias, een onderdaan van Astaroth, naar Rowan komt met nieuwe regels, vindt Max het heel moeilijk deze te aanvaarden. Wanneer Vyndra, een demon uit Blys, zijn vader vermoordt, is de maat vol. Hij verlaat Rowan en gaat met behulp van een magisch schip op zoek naar het koninkrijk Blys, waar Prusias koning is. Max wil Vyndra dood en om zijn doel te bereiken sluit hij een deal met Prusias. Hij zal voor de demon vechten en in ruil zal Prusias hem helpen Vyndra te doden. Wanneer de demon zich niet aan zijn belofte houdt, weigert Max nog langer te vechten en daarmee roept hij de woede van Prusias over zich af.
Vuur & vijand is het derde boek uit de fantasyreeks 'Het magische wandtapijt' van Henry H. Neff. Het verh…Lees verder
De wereld is overgenomen door de kwaadaardige Astharoth. Voortaan maken demonen en andere duistere wezens de dienst uit. Alleen op toverschool Rowan gaat het gewone leven door, daarbuiten is niemand zijn leven zeker. Tovenaarsleerling Max (15) legt zich hier niet bij neer. Als zijn vader wordt gedood door een demon, verlaat Max Rowan om wraak te nemen. Een spannend verteld verhaal over de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad, dat soms wel heel eng wordt: zo stuit Max op een gruwelijk monster dat elke dag een kind opeet. Hierdoor lijkt het verhaal geschikter voor een oudere doelgroep (kinderen vanaf ca. 13 jaar) dan de door de uitgever aangegeven leeftijdsindicatie 10-12 jaar. Ook het taalgebruik lijkt te moeilijk, ‘insubordinatie, ‘gematigde voldoening’. Ondanks verwijzingen naar eerdere gebeurtenissen is dit derde deel in de reeks 'Het magische wandtapijt'* moeilijk zelfstandig leesbaar. Voor kenners van de serie een bloedstollend avontuur over een heldhaftige jongen. Met voorin ee…Lees verder

Over Henry H. Neff

Henry H. Neff is een Amerikaanse auteur. Hij is geboren in 1973. En verkreeg internationale bekendheid met Het Magische Wandtapijt, een fantasyserie over de jonge magiër Max McDaniels.

Het verhaal wordt verteld in vijf opeenvolgende delen, waarvan reeds drie in het Nederlands zijn gepubliceerd: De Wolfshond van Rowan, Het Boek van Toth en Vuur & Vijand.

Naast schrijven houdt Neff zich ook bezig met illustreren. Hij ontwierp onder andere de covers van zijn eigen boeken. Zijn boeken zijn vooral populair vanwege de slim ingewerkte geschiedenis, mythologie, folklore en sciencefiction.

Voor hij zijn carrière als schrijver begon was Neff consultant voor McKinsey & Company en werkte hij als leraar aan de Stuart Hall High School in San Francisco. Hij studeerde af aan het New Trier High School in Winnetka, Illinois en aan de Universiteit van Cornell in Ithaca, New York.

Boeken