Boek
Nederlands

Het boek van Thoth

Henry H. Neff (auteur)
+1
Het boek van Thoth
×
Het boek van Thoth Het boek van Thoth

Het boek van Thoth

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als een kwade macht de wereld dreigt over te nemen, beginnen de tovenaarsleerlingen Max (13) en David aan een levensgevaarlijke reis om het magische Boek van Thoth in handen te krijgen. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
magie, tovenaars, internaten, fantasie, fantasy
Titel
Het boek van Thoth
Auteur
Henry H. Neff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The second siege
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2009
477 p. : ill.
ISBN
9789048801145

Besprekingen

De 13-jarige Max MacDaniels en David Menlo zijn de twee meest begaafde leerlingen van Rowan, een school voor kinderen met magische krachten. Als de kwaadaardige Astharoth de wereld dreigt over te nemen, vertrekken Max en David samen met enkele bondgenoten op een levensgevaarlijke reis om het magische Boek van Toth in handen te krijgen voordat Astharoth daarin slaagt. Ondertussen ontrafelt Max het mysterie rondom zijn moeder die jaren geleden spoorloos is verdwenen. Een spannend tweede deel in de serie 'Het magische wandtapijt'*. Een goed geschreven, opwindend verhaal met onverwachte wendingen. De (soms huiveringwekkende) gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op, waardoor het verhaal geen minuut verveelt. Nadeel is dat hierdoor over sommige verhaallijnen snel heen wordt gestapt. De vele personages (mensen, dieren, fantasiewezens) zijn hier en daar verwarrend. Voor liefhebbers van de Harry Potter-reeks echter een veelbelovende serie. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Henry H. Neff

Henry H. Neff is een Amerikaanse auteur. Hij is geboren in 1973. En verkreeg internationale bekendheid met Het Magische Wandtapijt, een fantasyserie over de jonge magiër Max McDaniels.

Het verhaal wordt verteld in vijf opeenvolgende delen, waarvan reeds drie in het Nederlands zijn gepubliceerd: De Wolfshond van Rowan, Het Boek van Toth en Vuur & Vijand.

Naast schrijven houdt Neff zich ook bezig met illustreren. Hij ontwierp onder andere de covers van zijn eigen boeken. Zijn boeken zijn vooral populair vanwege de slim ingewerkte geschiedenis, mythologie, folklore en sciencefiction.

Voor hij zijn carrière als schrijver begon was Neff consultant voor McKinsey & Company en werkte hij als leraar aan de Stuart Hall High School in San Francisco. Hij studeerde af aan het New Trier High School in Winnetka, Illinois en aan de Universiteit van Cornell in Ithaca, New York.

Boeken