Boek
Nederlands

Himalaya : de reis naar binnen

Hans Peter Roel (auteur)
+1
Himalaya : de reis naar binnen
×
Himalaya : de reis naar binnen Himalaya : de reis naar binnen

Himalaya : de reis naar binnen

Genre:
Ervaringsverhaal van een vrouw die na een heftige periode in aanraking komt met boeddhistische wijsheid en levensenergie.
Titel
Himalaya : de reis naar binnen
Auteur
Hans Peter Roel
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: N.E.X.T. Company Publishers, 2020
336 p. : ill.
ISBN
9789079677771 (paperback)

Besprekingen

Dit op waarheid gebaseerde verhaal doet soms aan als fictie en soms als non-fictie, waardoor een alwetende verteller met gedegen kennis soms wordt gemist. Het boek kan echter gelezen worden als 'het ervaringsverhaal van een medemens die in aanraking komt met Ki-energie en heling vindt na een moeilijk periode'. Het bestaat uit twee delen. Een eerste deel waarin je wordt meegenomen in een stukje van het heftige leven van hoofdpersoon Angie. En een tweede deel, waarin zij naar de Himalaya trekt en daar in een klooster terechtkomt. Stukjes aanvullende informatie lijken niet altijd logisch en doelmatig geplaatst. Het boek lijkt een welkom opstapje voor wie nog niet bekend is met het begrip Ki-energie. Wie hiermee dieper aan de slag wil, is op andere naslagwerken aangewezen. De auteur geeft meditaties en Ki-workshops en heeft meerdere boeken geschreven.

Over Hans Peter Roel

Hans Peter Roel (Soest, 21 januari 1964) is een Nederlandse schrijver uit Baarn. Na zijn studie aan de HTS en Universiteit Nyenrode werkte hij bij een financiële multinational. Na een reis naar India en Nepal begon hij op zijn drieëndertigste met schrijven. Hij probeert daarbij de oosterse wijsheid in onze westerse wereld te integreren. De verbinding van de harde zakenwereld en de geestelijke wereld is dan ook vaak een thema in zijn boeken. In zijn werken zitten vaak elementen uit zijn eigen leven. Zo maakt de hoofdpersoon Peter uit Ki in een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. De ijskelder uit Dio & de IJskelder is een verwijzing naar de IJskelder van kasteel Groeneveld in zijn woonplaats Baarn. Hans Peter Roel schrijft boeken over management en spiritualiteit maar ook kinderboeken.

Bibliografie