Boek
Engels

Sometimes daddies are ...

Sometimes daddies are ...

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een klein neushoornmeisje vertelt over haar papa, die zich soms als een baby gedraagt, niet tegen zijn verlies kan en vaak een beetje dom of onhandig is. Maar meestal is hij best grappig en vooral heel lief. Groot prentenboek met grappige kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Papa
Titel
Sometimes daddies are ...
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Engels
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Papa's zijn soms ...
Uitgever
New York: Clavis, 2020
[34] p. : ill.
ISBN
9781605375236 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Een klein neushoornmeisje laat ons kennismaken met haar papa. En tja, papa’s zijn soms... ‘Nou ja, je weet wel, papa’s.’ Bijna iedere spread van dit grote prentenboek is paginavullend geïllustreerd. Er zijn veel rustige aardekleuren gebruikt en andere zachte tinten. De prenten zijn vol details en daardoor heel levendig. Naast de lopende tekst, die slechts enkele regels beslaat en bovenaan over de prenten staat, zijn er tekstballonnen met handgeschreven tekst die het verhaal op humoristische wijze aanvullen. Zoals wanneer het gaat over het babygedrag en gepraat van de papa, die zich in koeterwaals tot het kleine broertje richt dat zelf al een prachtig woordje terugzegt. Natuurlijk komen er allerlei clichés aan bod over stoerdoenerij, onhandigheid en vergeetachtigheid, maar Van Genechten komt er gemakkelijk mee weg, net als de papa, die, als het puntje bij het paaltje komt, vooral niet té lang weg moet blijven. Vertaling van 'Papa's zijn soms...* Vanaf ca. 4 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max