Makkelijk lezen
Nederlands

Winnen

Erik Vlaminck (auteur)
Johan heeft al sinds hij een jongen was, zijn vader niet meer gezien. Als hij getrouwd is en zelf een kind heeft, komt zijn vader onverwacht op bezoek... Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Vader-zoonrelatie
Titel
Winnen
Auteur
Erik Vlaminck
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2020
85 p.
ISBN
9789460018725 (paperback)

Besprekingen

Tegen alle verwachtingen in wint de vader van Johan een wielerwedstrijd in het dorp. Kort na de wedstrijd krijgen de ouders van Johan erge ruzie en verdwijnt zijn vader uit zijn leven. Pas als Johan gehuwd is en een zoontje heeft, ziet hij zijn vader terug. Zijn vader staat er erg goed voor en laat goed zien dat hij geen geld tekort heeft. Maar is dat allemaal eerlijk verdiend? Het boekje maakt deel uit van de Wablieft-reeks. Deze boeken zijn in eenvoudige taal geschreven en goed gestructureerd. 'Winnen', van Erik Vlaminck, is geschreven op leesniveau B1 en richt zich op volwassenen die moeite hebben met lezen. Bij dit boek horen lestips en van dit boek is ook een luister-cd verkrijgbaar.

Over Erik Vlaminck

Erik Vlaminck (Kapellen, 2 juli 1954) is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en sinds 2018 voorzitter van PEN Vlaanderen.

Als romanschrijver kreeg Vlaminck bekendheid met een zesdelige romancyclus over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. (Later gebundeld in drie delen: Langs moederszijde, Langs vaderszijde, Langs schrijverszijde.) Doorbraak bij een ruim lezerspubliek kwam er in 2008 met Suikerspin en in 2011 met Brandlucht. Zijn meest recente roman Een berg mens onder witte lakens verscheen in maart 2019.

Als theaterauteur werkte Vlaminck voor diverse belangrijke gezelschappen. Hij schrijft ook de column Brieven van Dikke Freddy waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde.

Gepubl…Lees verder op Wikipedia