Boek
Nederlands

Hoe word je een GameMeneer : elke dag hilariteit

Don (auteur), Bien Borren (auteur)
+1
Hoe word je een GameMeneer : elke dag hilariteit
×
Hoe word je een GameMeneer : elke dag hilariteit Hoe word je een GameMeneer : elke dag hilariteit

Hoe word je een GameMeneer : elke dag hilariteit

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Don (ik-figuur) vertelt hoe hij GameMeneer werd. Hij was gek van gamen en werd populair met zijn filmpjes op YouTube.
Titel
Hoe word je een GameMeneer : elke dag hilariteit / teksten: Don & Bien Borren
Auteur
Don Bien Borren
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Lev., © 2017
160 p. : ill.
ISBN
9789400508668 (hardback)

Besprekingen

Bij zijn vijfjarig bestaan als GameMeneer verschijnt dit ego-document van Don, de jongen die gek is van gamen en sinds enkele jaren dagelijks videoboodschappen op YouTube zet waarin hij games speelt en dat voorziet van zijn commentaar. Dat hij daarbij niet altijd ABN spreekt, deert zijn meer dan 700.000 volgers niet. In dit zeer expressief en eigentijds uitgevoerde boek vertelt hij in de ik-persoon hoe hij als jongetje het gamen ontdekt, zijn eerste spel koopt en hoe hij vervolgens verslaafd raakt aan verschillende spellen. Ook vertelt hij over de ontwikkeling van spelcomputers, hoe hij de video ontdekt om zijn passie voor gamen uit te dragen aan anderen, hoe hij aan zijn naam komt, hoe hij gekomen is waar hij nu staat en waar de meeuw (zijn handelsmerk) vandaan komt. Hij kiest daarvoor de eigen vertelling, afgewisseld met interviews met zichzelf. Het taalgebruik is modern, het lettertype groot en de vele teksten zonder enige informatieve waarde lezen vrij makkelijk weg. Kleurrijke op…Lees verder

Over Don

Don Plevier (De Rijp, 28 maart 1990), beter bekend onder zijn pseudoniem GameMeneer (afkorting GMNR) is een Nederlandse youtuber.

Carrière

In 2019 won hij de VEED Awards als ‘beste mannelijke YouTuber’ en ‘Beste Gaming YouTuber’. Hij ziet zichzelf vooral als een gamer, en niet zozeer als vlogger. In 2017 schreef hij een boek: Hoe word je een GameMeneer. Hij neemt video's op samen met onder anderen Milan Knol, Jeremy Frieser en xLinkTijger op het kanaal ‘Milan Knol’ (vroeger ‘DagelijksHaaDee’).

Op 21 december 2019 deed Plevier mee aan het door StukTV geproduceerde programma 'De Kluis', waarin hij samen met Milan Knol en JayJay Boske Team Stuk versloeg met 36 goudstaven.

Zijn eigen show genaamd DONderdag werd zeer populair. In deze serie varieerde de wekelijkse content van het bekijken en becommentariëren van plaatjes op Reddit tot Q&A's en challenges. Vanaf Jan…Lees verder op Wikipedia