Boek
Nederlands

Waar is Nijntje? Daar is Nijntje!

Dick Bruna (auteur)
+1
Waar is Nijntje? Daar is Nijntje!
×
Waar is Nijntje? Daar is Nijntje! Waar is Nijntje? Daar is Nijntje!

Waar is Nijntje? Daar is Nijntje!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zie je de zee? Maar waar is Nijntje? En waar is Nijntje in de lucht, en als het regent? Heeft ze zich soms verstopt? Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en grote vilten flappen die als tabs uit het boekje steken. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Waar is Nijntje? Daar is Nijntje!
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2020
[10] p. : ill.
ISBN
9789056478698 (hardback)

Besprekingen

In dit hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken kan samen met de kleine toehoorder gezocht worden naar nijntje, die steeds verscholen zit achter stevige, vilten flappen met naar boven of naar rechts uitstekende tabjes. Op de linkerpagina staat een korte omschrijving van wat op de illustratie te zien is (het strand, een tent in de regen, een vogel in de lucht, een huis op een berg en een raam dat zicht geeft op een sneeuwbui), en de vraag ‘waar is nijntje?’). Door de grote handzame flap weg te klappen, komt nijntje tevoorschijn (‘daar is nijntje!’). De scènes bieden steeds aanleiding om te praten over wat er allemaal te zien en te beleven is, bijvoorbeeld het veranderende weer. Kiekeboe spelen met behulp van de flapjes geeft gegarandeerd succes. Een zorgvuldig uitgegeven, educatief boekje voor baby's en dreumesen. Vanaf ca. 1 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia