Boek
Nederlands

Stoeprand ... stop!

Dick Bruna (auteur)
+1
Stoeprand ... stop!
×
Stoeprand ... stop! Stoeprand ... stop!

Stoeprand ... stop!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een kindje (ik-figuur) laat zien dat ze goed oplet in het verkeer. Ze blijft op de stoep en kijkt heel goed als ze moet oversteken. Vierkant prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en vierregelige rijmpjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verkeer
Titel
Stoeprand ... stop!
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789073991958 (hardback)

Besprekingen

Een kindje vertelt hoe je je bij het oversteken moet gedragen: stoppen bij de stoeprand, eerst goed kijken, het liefst oversteken bij de zebra en niet hollen - dat doe je maar lekker op het speelveld. Natuurlijk hebben jonge kinderen in het gevaarlijke verkeer meer nodig dan de goed bedoelde aanwijzingen in dit instructieve boekje, maar dit verhaaltje - en vooral de kreet 'Stoeprand stop!' - kan voor peuters een begin zijn. De tedere en veilige tekst staat op rijm. Met illustraties in de bekende stijl van de tekenaar/schrijver (1927-2017). De tekeningen zijn overwegend zwart-wit: in dit deeltje worden verder alleen de kleur rood en éénmaal de kleur groen gebruikt. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia