Boek
Nederlands

Nijntjes eerste woordenboek : Engels-Nederlands

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntjes eerste woordenboek : Engels-Nederlands
×
Nijntjes eerste woordenboek : Engels-Nederlands Nijntjes eerste woordenboek : Engels-Nederlands

Nijntjes eerste woordenboek : Engels-Nederlands

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In dit woordenboek hoort bij elke letter van het alfabet een illustratie van Dick Bruna. De letter is de beginletter van een Engelstalig woord, de illustratie past bij dit woord en onder de letter wordt zowel het Engelse woord als de Nederlandse vertaling vermeld.
Titel
Nijntjes eerste woordenboek : Engels-Nederlands
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, © 2016
[30] p. : ill.
ISBN
9789056476564 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante ABC-boek, uitgevoerd in hardkarton en met afgeronde hoeken, staan bij herkenbare illustraties de Engelse benaming, met daaronder de Nederlandse vertaling. Soms loopt daarbij het alfabet gelijk op (a van apple en appel) en er is geprobeerd de beginletters zoveel mogelijk in klank gelijk te houden (c van crocodile en krokodil; q van queen en koningin). Bij zeven letters lukte dat niet (bijvoorbeeld onder de d van duck staat eend). Dat maakt het boek vooral geschikt voor het aanleren van het alfabet met Engelstalige kinderen. Maar ook met Nederlandstalige kinderen valt er genoeg te beleven en kan met enige creativiteit een eigen alfabet worden geoefend. De illustraties zijn afkomstig uit eerder verschenen Bruna-boekjes en zijn geplaatst tegen een egale, kleurige achtergrond. Op eenzelfde manier uitgevoerd verscheen ook als heruitgave 'Nijntjes eerste telboek'*. Geschikt voor ca. 2-jarigen met Engels als eerste of tweede taal. Voor alle andere peuters een fijn kijkboek.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia