Boek
Nederlands

Nijntjes eerste telboek : Engels-Nederlands

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntjes eerste telboek : Engels-Nederlands
×
Nijntjes eerste telboek : Engels-Nederlands Nijntjes eerste telboek : Engels-Nederlands

Nijntjes eerste telboek : Engels-Nederlands

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In dit telboek hoort bij elk cijfer van een tot tien een illustratie van Dick Bruna. Het boek begint bij één en telt op tot tien en dan weer terug naar één. Op elke pagina wordt het getal zowel in het Engels als in het Nederlands vermeld.
Titel
Nijntjes eerste telboek : Engels-Nederlands
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2016
[30] p. : ill.
ISBN
9789056476557 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin Nijntje jonge kinderen in het Engels van een tot tien leert tellen en weer terug. De getallen worden als cijfer weergegeven, maar ook als woord in het Engels en Nederlands. Daarnaast ook door middel van illustraties in de bekende stijl van Dick Bruna: duidelijke, grote afbeeldingen van herkenbare voorwerpen of dieren uit de belevingswereld van het kind, omrand met dikke zwarte lijnen en ingevuld met primaire kleuren, tegen een contrasterende, egaal gekleurde achtergrond. Voor kinderen van verschillende leeftijden goed te gebruiken als eerste kennismaking met de Engelse taal. Tegelijkertijd verscheen een heruitgave van ‘Nijntjes eerste woordenboek’*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia