Boek
Nederlands

Nijntje huilt

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje huilt
×
Nijntje huilt Nijntje huilt

Nijntje huilt

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Als Nijntje 's ochtends wakker wordt, is ze haar beer kwijt en moet ze erg huilen. Waar kan beer toch zijn? Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Nijntje huilt
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
20
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2012
[25] p. : ill.
ISBN
9789073991262 (hardback)

Besprekingen

Nijntje is haar beer kwijt. Zij vraagt vergeefs bij haar vriendinnen en familie waar de beer kan zijn. Uiteindelijk vindt ze de beer in haar bed. Het is niet de originaliteit van het gegeven dat dit Nijntjesboek aantrekkelijk maakt, maar vooral het vertrouwde van de karakteristieke illustraties en de eigenaardige verstechniek waarop de geliefde tekenaar/schrijver (1927-2017) het patent heeft. Wat dit boekje extra bijzonder maakt is de spanning die met name in de laatste vier bladzijden wordt gevisualiseerd, als Nijn onder de dekens duikt en steeds iets verder boven de rand van het laken bovenkomt met haar terug gevonden beer. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia