Boek
Nederlands

Nijntje in de tent

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje in de tent
×
Nijntje in de tent Nijntje in de tent

Nijntje in de tent

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Op een mooie dag mag Nijntje de tent opzetten in de tuin. Ze speelt er heerlijk in en mag er ook in slapen. Vierkant prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en vierregelige rijmpjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Titel
Nijntje in de tent
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789073991064

Besprekingen

Als het op een dag mooi weer is, mag Nijntje van moeder de tent opzetten in de tuin. Ze eet een boterhammetje in de tent, speelt in het opblaasbadje en gaat er tot slot lekker in slapen. Klein, vierkant prentenboekje met op de linkerbladzijde steeds vier regels tekst op rijm en op de rechterbladzijde de bekende gestileerde Bruna-tekeningen in heldere kleuren. Bedoeld voor peuters, die de simpele, duidelijke tekeningen en het ritmische verhaaltje wel zal aanspreken. De kenmerkende tekeningen blijven toch de grootste kracht van de tekenaar/schrijver (1927-2017). Duidelijk lettertype. Winnaar van een Zilveren Penseel 1996. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties