Boek
Nederlands

Het kasteel van de koning

Dick Bruna (auteur)
+1
Het kasteel van de koning
×
Het kasteel van de koning Het kasteel van de koning

Het kasteel van de koning

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wie wonen er allemaal in dat mooie kasteel in het bos en hoe ziet het er van binnen uit? En wat heeft een ridder nog meer nodig behalve een harnas, een schild en een zwaard? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Het kasteel van de koning
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2020
[12] p. : ill.
ISBN
9789056478490 (hardback)

Besprekingen

Een kartonnen prentenboekje voor peuters in de bekende stijl van Dick Bruna. Op de sprekende afbeeldingen in primaire en secundaire kleuren is van alles te ontdekken. Op de rechterpagina staat telkens een vraag en zit een grote flap waar een tweede illustratie met het antwoord achter verstopt zit. De eenvoudige tekeningen tonen een kasteel en natuurlijk ook de bewoners. Wie staat er achter de koning, en wie zitten er verstopt tussen de bomen? Wie houden de wacht bij de poort van het kasteel en wat heeft een ridder nog meer nodig dan een harnas, een schild en een zwaard? Spelenderwijs komen er allerlei woorden aan bod die terug te vinden zijn op de tekeningen en wordt op eenvoudige wijze verteld over het leven op een kasteel. Het karton is stevig en heeft afgeronde hoeken, zodat het veilig is. De grote rechthoekige flappen zijn van iets dunner karton en gaan elke keer op dezelfde manier open, waardoor ze wat minder kwetsbaar zijn. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia