Boek
Nederlands

Circus

Dick Bruna (auteur)
+1
Circus
×
Circus Circus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
In het circus gebeurt van alles: de clowns maken vrolijke grappen en dieren vertonen hun kunstjes. Vierkant prentenboekje met illustraties in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Circussen
Titel
Circus
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789073991361 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboekje waarin diverse circusattracties zijn uitgebeeld. In veel attracties komen dieren voor zoals een aap op een fiets, een olifant op een ton en een zeeleeuw met een bal. Maar er zijn ook clowns en draadacrobaten. Op de rechterbladzijde staan de voor kinderen direct herkenbare, zwartomlijnde, vrolijk gekleurde illustraties op een gekleurde achtergrond. Niet alle afbeeldingen tonen volledige mensen of dieren, bijvoorbeeld halve muzikanten en paarden, en van de leeuw alleen zijn kop. Op elke linkerbladzijde staat de vierregelige tekst op rijm. De versjes geven een eerste indruk van het circus. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia