Boek
Nederlands

Boris beer

Dick Bruna (auteur)
+1
Boris beer
×
Boris beer Boris beer
In de reeks:
Boris Beer maakt zich klaar voor de winter. Hij gaat houtblokken zagen in het bos. Daarna maakt hij thuis iets lekkers te eten en leest een boek bij het haardvuur. Vierkant prentenboekje met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en vierregelige rijmpjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Beren
Titel
Boris beer
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
4th ed.
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789056471019

Besprekingen

Boris gaat naar het bos om houtblokken te zagen voor zijn wintervoorraad. Als het werk af is, gaat hij fijn naar huis. Daar wast hij zich eerst, dan maakt hij lekkere tomatensoep en steekt hij het vuur aan. Bij het gezellige haardvuur leest hij een boek. De eenvoudige tekst is op rijm en is heel ritmisch. De tekeningen zijn in de bekende stijl van de beroemde tekenaar/schrijver (1927-2017), dik-omlijnd en uitgevoerd in primaire kleuren, plus bruin. Een leuk boekje voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties