Boek
Nederlands

De laatste uren van Josephine Donkers

+1
De laatste uren van Josephine Donkers
×
De laatste uren van Josephine Donkers De laatste uren van Josephine Donkers

De laatste uren van Josephine Donkers

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Josephine, Lucy en Isolde gaan na hun eindexamen vakantie vieren in Spanje. Dan wordt het lichaam van Josephine (17) gevonden onder aan een klif. Was het een ongeluk, zelfmoord of misschien moord? Lucy en Isolde worden verhoord maar vertellen verschillende verhalen over de laatste avond. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De laatste uren van Josephine Donkers
Auteur
Daniëlle Bakhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2021
101 p.
ISBN
9789000377541 (hardback)

Besprekingen

Drie vriendinnen gaan na hun eindexamen een weekje vakantievieren in Spanje. Alleen wordt de vakantie niet zo gezellig als gepland: aan het eind van de week spoelt het lichaam van Josephine (17) aan onder aan een klif. Lucy en Isolde worden afzonderlijk van elkaar verhoord, en vertellen allebei een ander verhaal. Via de verhoren en via flashbacks wordt langzamerhand ontrafeld wat er is gebeurd. Is Josephine gesprongen, gevallen of geduwd? Lucy en Isolde komen om de beurt in de ik-vorm aan het woord. Een spannende en meeslepend geschreven whodunit die leest als een trein. De drie meiden hebben ieder hun eigen geheimen en problemen, waardoor verschillende motieven voor de hand liggen. Voor de oplettende en meer ervaren lezer zal de oplossing van het mysterie uiteindelijk niet als een verrassing komen, maar de auteur weet diverse rookgordijntjes op te trekken waardoor de spanning tot het eind toe aanhoudt. Ook de wisselende perspectieven en cliffhangers dragen bij aan de voortdurende spa…Lees verder

Over Daniëlle Bakhuis

Roelofje Daniëlle Bakhuis (Almelo, 10 augustus 1982) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken. Daarnaast is ze redacteur voor het Amerikaanse tienerblad CosmoGirl!, Nickelodeon en Cosmopolitan.

Bibliografie

  • Love & leed (2008)
  • Verliefd van 2 kanten (2009)
  • Verliefd... en nu? (2010)
  • Wraak (2011)
  • Hou me vast (2012)
  • Wat als... (2013)
  • Zes seconden (2014)
  • De eliminatie (2017)
  • De executie (2019)
  • Clownsnacht (2019)
  • Het huis zonder einde (2020)

Externe links

  • Officiële website van Daniëlle Bakhuis
  • Virtual International Authority File (VIAF): 285033120