Boek
Nederlands

Bloggen ... voor kids

César Cleijn (auteur), Linda Lee (illustrator)
+1
Bloggen ... voor kids
×
Bloggen ... voor kids Bloggen ... voor kids
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe maak je je eigen blog en hoe breng je die in de belangstelling? Hoe ga je om met een fototoestel of webcam? Hoe bewerk je foto’s en video’s met gratis software als Picasa en Movie Maker?
Onderwerp
Weblogs
Titel
Bloggen ... voor kids
Auteur
César Cleijn
Illustrator
Linda Lee
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Van Duuren Media, 2013
159 p. : ill.
ISBN
9789059405974 (paperback)

Besprekingen

Bloggen ... voor kids is een praktisch werkboek met veel voorbeelden en illustraties voor kinderen vanaf acht jaar. Zij leren met het boek de fijne kneepjes van het bloggen.
De eerste drie hoofdstukken vormen een inleiding op het echte werk. Je leert het verschil tussen een papieren dagboek en een blog. César Cleijn legt waarom het belangrijk is om een achterliggende gedachte te hebben bij je blog, omdat het anders vaak een stille dood sterft. De auteur geeft tips om dit te voorkomen en besteed aandacht aan webetiquette.
Na het voorbereidende werk ga je vanaf hoofdstuk vier echt aan de slag met het creëren van een blog. Je leert een blog aanmaken met behulp van Blogger, een gratis dienst van Google. Cleijn toont hoe je een nieuw bericht plaatst met een of meerdere foto's, links aanmaakt, het weblog en een bericht bewerkt.
Als je die vaardigheden onder de knie hebt, ben je klaar voor het moeilijkere werk. Je leert om de opmaak en indeling van je blog aan te passe…Lees verder
In de sterke serie computerboeken van César Cleijn is het onderwerp dit keer bloggen. Dat is het maken van artikelen over jezelf of een bepaald onderwerp op een eigen site. Zo kunnen mensen je interesse volgen en daar ook op reageren. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zo’n blog opzet met bijvoorbeeld het gratis programma Blogger van Google en hoe je die verder aankleedt. Met behulp van veel schermafbeeldingen wordt inzichtelijk gemaakt wat de blogger in spe moet doen om een aantrekkelijke website op te zetten. Er zijn ook getekende, cartoonachtige illustraties die het geheel een extra kleurrijk tintje geven. In het derde hoofdstuk wordt het een en ander aangegeven over gedrag. Zo staat er dat je niet hoort te schelden en beledigen en dat je uit moet kijken met het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Er wordt te summier ingegaan op het beschermen van eigen privacy. In een tijd van Hyves en Facebook liggen privégegevens door onnadenkendheid op straat en deze kunnen i…Lees verder