Boek
Nederlands

Match

Buddy Tegenbosch (auteur)
+1
Match
×
Match Match
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Jim (17) wordt gescout voor Jong PSV en krijgt, samen met zijn beste vriend Jabbar, de kans om door te breken als profvoetballer. Zijn zomer kan niet meer stuk. Maar als hij terugkomt van trainingskamp, heeft zijn zusje Izzy slecht nieuws gekregen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Match
Auteur
Buddy Tegenbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2019
221 p.
ISBN
9789000367887 (paperback)

Besprekingen

Jim (17) voetbalt al zijn hele leven en zet alles op alles om profvoetballer te worden. Samen met zijn beste vriend Jabbar is hij hard op weg dat doel te bereiken: allebei zijn ze geselecteerd voor Jong PSV. De zomer voor hun debuut is zorgeloos: Jim krijgt een prille relatie met Lola en zijn zusje Izzy is lang genoeg kankervrij om weer te hopen. Als de kanker terug blijkt te zijn in Izzy’s nier, is dat een klap voor Jim. Het leidt hem tot een moedige keuze. Toegankelijk, eerlijk en zonder opsmuk schrijft Buddy Tegenbosch – de populaire auteur van jongerenromans als 'Oog om oog' (2015) en 'Livestream' (2017), die tevens piloot is – over zowel topsport als kanker. Mooi geeft hij de band tussen Jim en zijn zusje vorm en toont hij de waarde van vriendschap. Het verhaal wordt vanuit vier perspectieven verteld: hoofdfiguur Jim vertelt in de ik-vorm; Jabbar, Lola en Izzy komen in mindere mate aan het woord in de hij/zij-vorm. De naam van de verteller staat boven het hoofdstuk. De perspectie…Lees verder

Over Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch (Eindhoven, 18 september 1975) is een Nederlands schrijver en piloot.

Levensloop

Tegenbosch werd geboren in 1975 in de plaats Eindhoven. Hij ging na zijn eindexamen in 1993 naar de sportacademie, die hij in vier jaar afrondde. Hij ging echter niet in de sport verder, maar besloot om piloot te worden. Na zijn opleiding aan de Nationale Luchtvaartschool ging hij in 2000 aan de slag als piloot bij Lufthansa in Duitsland.

In 2012 kwam Buddy's eerste boek uit, genaamd Pokerface. Datzelfde boek was kerntitel van de Jonge Jury en ook verkozen tot Jonge Lijster. Na zijn eerste boek schreef hij nog drie boeken, getiteld Oog om Oog, Livestream en Match. Zijn boeken zijn zeer geliefd bij de jeugd en hij heeft er meerdere prijzen mee gewonnen.

Prijzen

  • 2020: Prijs van de Jonge Jury voor Match