Boek
Nederlands

Eindelijk vrouw

Bo Van Spilbeeck (auteur)
Autobiografie van een transseksueel, die vertelt over haar verandering tot vrouw.
Onderwerp
Transgender
Extra onderwerp
Waargebeurd
Titel
Eindelijk vrouw
Auteur
Bo Van Spilbeeck
Taal
Nederlands
Parallele titel
Bo
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2019
285 p., [16] p. foto's
ISBN
9789492958112 (paperback) 9789464100068 (paperback)

Besprekingen

Autobiografie waarin Bo Van Spilbeeck (1959) uitgebreid en gedetailleerd vertelt over haar beslissing om op 58-jarige leeftijd vrouw te worden. Tot die tijd ging zij als Boudewijn door het leven, maar wist al vanaf haar achtste dat ze in het verkeerde lichaam geboren was. Ze werkte voor haar transitie als verslaggever bij het Vlaamse VTM Nieuws en werkt daar nu nog steeds. Van Spilbeeck vertelt bijzonder open over gevoelens, gedachten, beslissingen en ingrepen. Gesprekken die ze voerde met haar werkgever, collega’s, familie, lotgenoten en medici passeren de revue. De (veranderende) relatie met haar partner Marianne en volwassen kinderen Michele en Nicolas komt ruimschoots aan bod. Achterin is van alle drie een brief opgenomen die zij schreven aan Bo. Het boek bevat zestien pagina's met kleurenfoto’s van voor en na de transitie en nuttige adressen. Zeer informatief voor mensen die over deze keuze nadenken en andere geïnteresseerden. Eerder verscheen het vergelijkbare: '12045 dagen : de…Lees verder

Over Bo Van Spilbeeck

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Bo Van Spilbeeck (geboren als Boudewijn Van Spilbeeck te Antwerpen op 7 februari 1959) is een Belgisch VTM-journaliste en auteur.

Levensloop

Van Spilbeeck studeerde aan de Universiteit Antwerpen af in de Romaanse filologie en ging vervolgens aan de slag als journalist bij de BRT Internationaal (het latere RVi). Van Spilbeeck stapte in 1999 over naar VTM en werkt daar sindsdien bij de VTM Nieuwsdienst.

Van Spilbeeck verklaarde op 30 januari 2018 transgender te zijn en voortaan als vrouw door het leven te zullen gaan. Dit kreeg brede persaandacht, ook in Wallonië en het buitenland. In België volgden veel positieve reacties.

In haar autobiografie Bo, Eindelijk vrouw vertelt Van Spilbeeck over haar transitie. Ook haar vrouw en twee kinderen komen aan het woord. Negen dagen na publicatie stond haar boek in België op nummer 1 in Standaard Boekhandel. Met het boek wil ze "inzichtelijk maken wat het werkelijk be…Lees verder op Wikipedia