Boek
Nederlands

Bitcoin billionaires : een waargebeurd verhaal van genialiteit, bedrog en revanche

Ben Mezrich (auteur), Rob Kuitenbrouwer (vertaler)
+1
Bitcoin billionaires : een waargebeurd verhaal van genialiteit, bedrog en revanche
×
Bitcoin billionaires : een waargebeurd verhaal van genialiteit, bedrog en revanche Bitcoin billionaires : een waargebeurd verhaal van genialiteit, bedrog en revanche

Bitcoin billionaires : een waargebeurd verhaal van genialiteit, bedrog en revanche

Geschiedenis van Tyler en Cameron Winklevoss, bedenkers van de cryptomunt bitcoin.
Extra onderwerp
Waargebeurd, Cryptovaluta, Facebook
Titel
Bitcoin billionaires : een waargebeurd verhaal van genialiteit, bedrog en revanche
Auteur
Ben Mezrich
Vertaler
Rob Kuitenbrouwer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bitcoin billionaires : a true story of genius, betrayal, and redemption
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
366 p.
Aantekening
Vervolg op Facebook
ISBN
9789024585168 (paperback)

Besprekingen

Dit boek gaat over het (nu min of meer) actuele verschijnsel van de (digitale) cryptomunt, de bitcoin. De schrijver duikt in de turbulente levens van de ‘Winklevoss-broers’. Dat leven begint in 2008 en loopt door tot 2017. In die tussentijdse periode maakt de lezer kennis met de broers en hun zakelijke avonturen in de Verenigde Staten. Het verhaal handelt over beïnvloeding van de koers van de bitcoin en de gevangenisstraf die daar uiteindelijk op volgt. De gebeurtenissen zijn opgetekend als een roman, met de nodige spanning, overwinningen en teleurstelling. Inmiddels is bekend dat de waardeschommelingen snel gaan; een bitcoin kan in een week dertig procent aan waarde winnen of verliezen. In het boek van Mezrich komen alle emoties ter sprake. Van niets naar gigantische rijkdom en terug. Het werk lijkt te zijn geschreven vanuit de gedachte 'zo kun je snel rijk worden'. In Nederland zijn we terughoudender en we laten ons niet zo snel meeslepen. Voor lezers die graag lezen over kwesties v…Lees verder

Over Ben Mezrich

CC BY 2.0 - Foto van/door Dan Moyle

Ben Mezrich (Princeton, New Jersey, 1969) is een Amerikaans auteur. Hij studeerde Magna cum laude af aan Harvard in 1991. Sindsdien publiceerde hij een elftal boeken, waarvan een aantal onder het pseudoniem Holden Scott.

Geschreven werk

Mezrich werd vooral bekend door zijn boek Bringing Down the House: The Inside Story of Six MIT Students Who Took Vegas for Millions. Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van een groep MIT-studenten welke een fortuin verdienden met blackjack door middel van een verfijnd systeem van kaarten tellen. Het boek is in 2008 verfilmd door Robert Luketic in de kaskraker 21.

In 2004 publiceerde Mezrich zijn boek Ugly Americans: The True Story of the Ivy League Cowboys Who Raided the Asian Markets for Millions. Wederom een non-fictie boek welke het verhaal beschrijft van een jonge Amerikaan die zijn fortuin maakt in het verouderde Japanse beurssysteem van eind jaren 80.

Lees verder op Wikipedia