Boek
Nederlands

Ontdek de wereld van Roblox

Alexander Cox (auteur), Ryan Marsh (illustrator), John Stuckey (illustrator)
+1
Ontdek de wereld van Roblox
×
Ontdek de wereld van Roblox Ontdek de wereld van Roblox
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Maak kennis met de wereld van de online game Roblox. Lees wat de avontuurlijkste en meest gespeelde games zijn, ontmoet de beste spelers en bekijk de uitrusting van jouw avatar. Met schermafbeeldingen in kleur uit het spel. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.
Onderwerp
Roblox, Games
Extra onderwerp
Computerspelen
Titel
Ontdek de wereld van Roblox
Auteur
Alexander Cox
Illustrator
Ryan Marsh John Stuckey Joe Bolder
Vertaler
Jurjen Tiersma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Roblox annual 2019
Uitgever
Amsterdam: Meis & Maas, © 2018
68 p. : ill.
ISBN
9789030503903 (hardback)

Besprekingen

Roblox is een online spel met verschillende werelden waarin oneindig veel spellen gespeeld kunnen worden. Voor elk wat wils, met avontuur, horror, sport en gevechten. De basis bestaat uit blokken waarmee gebouwd kan worden. De poppetjes (avatars) doen een beetje denken aan Lego-poppetjes en kunnen geheel naar de wensen van de speler aangepast worden. Er is virtueel geld (ROBUX) te verdienen om spullen mee te kopen. Dit boek biedt achtergrondinformatie over Roblox, waarbij ingegaan wordt op o.a. de verschillende games, de ontwikkelaars, wie zit er achter Roblox en wat kunnen de spelers in de toekomst verwachten? Inclusief de Top 10 van meest populaire Roblox-games. Indeling in vele ongenummerde hoofdstukken van een spread, met titels als platformen, ontwikkelingslessen: bouwen en een Roblox-quiz. Het vrij grote boek (A4-formaat) is speels en kleurrijk vormgegeven met al dan niet omkaderde schermafbeeldingen, begeleid door een korte uitleg en tips. Deze teksten staan veelal in pastelkle…Lees verder

Over Alexander Cox

Alexander Cox (Zeist, 10 januari 1978) is een Nederlands hockeycoach en voormalig hockeyer.

Cox speelde in zijn hockeycarrière voor Schaerweijde en vanaf 2003 in de Nederlandse Hoofdklasse bij SCHC uit Bilthoven. Hij stopte na drie seizoenen als speler en legde zich vervolgens toe op het coachingsvak.

Vanaf 2006 nam Cox de leiding in handen over Heren 1 van Schaerweijde in de Overgangsklasse. In 2008 stapte hij over naar Hoofdklasser HGC en nam er de leiding over het herenteam voor een jaar over van Paul van Ass. Van 2009 tot en met 2011 was Cox coach bij Dames 1 van Laren, dat eveneens in de Hoofdklasse speelt. Hierna werd hij assistent onder Max Caldas bij de Nederlandse vrouwenhockeyploeg.

Vanaf 2012 is Cox coach van de Heren 1 van SV Kampong Hockey.