Zomer in de bib

Ontdek wat er deze zomer in de bib te beleven valt! We zijn zelfs extra open zodat je zeker een moment vindt, om binnen te springen. 

Bestemming bib

Ben je tussen 3 en 18 jaar? Ga dan mee op leestrip! Haal jouw reispas af aan de infobalie en laat je inspireren door onze leeslijsten.

Schatten van Vlieg

Schatten van Vlieg

Haal je vliegfolder in de bib of download het en ga op wandel doorheen Erpe-Mere ... maar misschien ook door Denderleeuw, Haaltert, Lede of Ninove?

Lees meer

Monster zkt naam

Steenberg Feest! monster

Wie kan het monster helpen door een naam te bedenken?

Voorleesuurtjes

jbm21

Voorleesuurtjes voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun (groot)ouders op dinsdag 27 juli (thema piraten) en dinsdag 10 augustus (thema circus). Er worden doorlopend verhaaltjes voorgelezen, van 13.30 tot 16.00 uur kan je aansluiten op het moment dat jullie past.

Sleur niet te veel met boeken...

ereader

Leen een e-reader! Vertrek je op vakantie of plan je een uitstap maar je bent er nog niet helemaal uit welk boek je wil lezen? Op een e-reader van de bib kan je tot vijf e-boeken meenemen.

Eindelijk tijd... om bij te leren?!

online leren

Ontdek de gratis cursussen van de bib thuis of op reis. Het enige wat je moet hebben, is een Mijn Bibliotheek profiel en een computer, laptop of tablet aangesloten op het internet.

Zin in een spelletje?

spelotheek

Ontdek het volledige aanbod van de spelotheek: reisspelletjes, educatieve spellen, buitenspeelgoed, ... we hebben het allemaal in de bib!

Op zoek naar een goed boek?

Laat Mijn Leestipper je verder helpen. Deze website selecteert leestips op jouw maat uit onze eigen bibcollectie. Het enige wat je nodig hebt, is een Mijn Bibliotheek account.

Geef mij leestips

Dwarsliggers

dwarsligger op reis

Handig boekje om mee te nemen op reis of op uitstap. De inhoud blijft hetzelfde, alleen is het iets lichter en compacter.

Dwarsliggers in onze bib

 

Boekenverkoop

Afgevoerde boeken

We bieden afgevoerde boeken (en cd's) aan in ons verkoopshoekje (op het gelijkvloers aan de vijver). Alles is te koop aan 1 euro (of 1 UiTPASpunt) per stuk. De selectie wordt regelmatig aangevuld.

Boekenkaftdag Ezelsoor

Ezelsoor

Op vrijdag 3 september ben je welkom in EMotia met jouw te kaften boeken. Tussen 16.00 en 19.00 uur staan we klaar met kaftpapier, scharen en plakband. Maar er is meer ... 

Lees meer