Anders lezen

Makkelijk lezen, luisterboeken en anderstalige jeugdboeken

Logo makkelijk lezen

Makkelijk lezen jeugdboeken en jeugdboeken voor dyslectische kinderen

Voor kinderen die moeite hebben met lezen of die Nederlands leren hebben we makkelijk lezen boeken. Deze kan je herkennen aan de oranje sticker op de rug.

Boeken voor dyslectische kinderen hebben een dyslexie lettertype, een aangepaste bladspiegel, ... . Je kan ze herkennen aan een groene sticker met de letter "D" op de rug.

De boeken staan tussen de andere leesboeken.

Daisyboeken

Wie moeite heeft met lezen of wie Nederlands leert, kan ook aan de slag met een Daisy-boek. De Daisy-boeken staan per leeftijd vooraan bij de leesboeken. Hierbij kan je luisteren naar de Daisy-cd terwijl je meevolgt met het boek. Boeken waarvan er ook een Daisy-boek in de collectie is, zijn aangeduid met een sticker. Je kan in de bib ook een Daisy-speler lenen.

Online Daisyboeken

Daisy-boeken zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Via de bib kan je eenvoudig en snel meer dan 25.000 online Daisy-boeken van Luisterpunt lezen, helemaal gratis! Ga naar de infobalie van de bib om een login hiervoor aan te vragen. Je kan de Daisy-online-boeken op je smartphone of tablet lezen met de gratis anderslezen-app. Geen smartphone of tablet? Lees je Daisy-boeken op je computer met de anderslezen-webspeler of de speciale Daisy-software AMIS.

Anderstalige of meertalige jeugdboeken

Anderstalige en meertalige (prenten-)boeken voor kinderen tot en met 8 jaar kan je vinden in de O Mundo wereldbib. In de bib hebben we O Mundo lespakket 1, lestips hierbij vind je op https://omundo.be/lestips.

Franse en Engelse boeken voor 9-11 jaar en 12-14 jaar staan telkens voor de Nederlandstalige jeugdboeken van die leeftijdsgroep. We hebben ook anderstalige strips.

Ook bij de adolescenten (14+) staan Franse en Engelse jeugdboeken.

Voor wie Nederlands leert hebben we ook taalcursussen in het taalpunt en een overzicht van websites en apps om Nederlands te leren.